صفحه‌نو: کلاس درس کودک و طبیعت

کارگردان: مجتبا میرتهماسب, مهدی گنجی

مستند | 243 دقیقه

خلاصه کوتاه

صفحه‌نو با «عبدالحسین وهاب‌زاده»

18 درس کودک و طبیعت

خلاصه فیلم

عبدالحسین وهاب‌زاده کنشگر، پژوهشگر، مدرس و مترجم حوزه‌ی محیط‌زیست و بوم‌شناسی و بنیان‌گذارِ «مدرسه طبیعت» در صفحه‌نو از تجربیات خود درباره‌ی کودک و طبیعت سخن می‌گوید. در این دوره درباره‌ی شناخت دوران کودکی، تأثیر طبیعت بر رشد کودک، پیامدهای دوری کودک از طبیعت، شیوه‌ی یادگیری آزاد، انتخاب رویکرد آموزشی مناسب برای کودک و اشکالات موجود در نظام آموزشی، مطالب تازه و منسجمی ارائه شده است. همچنین درباره‌ی تسهیلگری، زیستگاه غنی، بازی و رهایی و تأثیرشان بر رشد کودک، تأثیرات مثبت و منفی خانواده بر کودک، راه‌هایی برای تجربه‌ی طبیعت در شهر، محله و خانه از وهاب‌زاده خواهید شنید.

نمایش تیزر

عوامل تولید

کارگردانان: مجتبا میرتهماسب، مهدی گنجی/ سرمایه‌گذار و مشاور پروژه: پژمان دانایی/ پژوهشگران: حدیث رحمانی، کمال آقایی/ مدیر هنری: امیر اثباتی/ تدوینگر: همیلا مؤید/ مدیر فیلمبرداری: محمد حدادی/ صدابردار: فرید پیرایش/ موسیقی: رضا مرتضوی/ طراحی و ترکیب صدا: امیرحسین قاسمی/ طرح و اجرای گرافیک: محمد زمانی/ رنگ‌آمیزی تصاویر: حمیدرضا فطوره‌چیان، برنا جمشیدی (استودیو ضدنور)/ تریلر: فؤاد خاک‌نژاد/ عکس: میترا محاسنی/ مدیر برنامه‌ریزی: صدف صادقیان‌پور/ دستیاران کارگردان: صدف صادقیان‌پور، حدیث رحمانی/ گروه فیلمبرداری: سعید گودرزی، عماد آراد، آراز رز، ابراهیم میرزایی/ دستیار صحنه: هدیه ایدلو، محمد اصغرپور/ دستیار تدوین: مهرنوش وصالی/ دستیار صداگذار: ماهور میرشکاک/ مدیر تولید: سونیا فرهادآبادی/ تهیه‌کننده: مجتبا میرتهماسب/ تهیه شده در: «کارگاه فیلم کارآ»

 

معرفی استاد دوره‌ی آموزشی

عبدالحسین وهاب‌زاده 7 مهرماه سال 1325 در سبزوار متولد شد. دبستان و دبیرستان را در زادگاهش گذراند و در سال 1345 در دانشکده‌ی کشاورزی دانشگاه جندی‌شاپور اهواز پذیرفته و سال 1349 از آن فارغ‌التحصیل شد. در سال 1351 پس از اتمام دوره‌ی سربازی، برای ادامه‌ی تحصیلات به آمریکا رفت و در دانشگاه ایالتی آیوا در رشته‌ی «علوم زیستی و بوم‌شناسی» فوق لیسانس گرفت. پس از بازگشت در دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان مربی استخدام شد تا به دانشجویان زیست‌شناسی و بوم‌شناسی درس بدهد. در سال 1357 به دانشگاه آبردین در اسکاتلند رفت تا در کنار  دیوید لک (D.Lack) بوم‌شناس و پرنده‌شناس مشهور انگلیسی دکترا بخواند. رساله‌اش درباره‌ی «بوم‌شناسی قُمری خانگی در محیط‌های شهری» بود. در همان سال و برای پیگیری کارهای پایان‌نامه به ایران بازگشت اما با وقوع انقلاب و مرگ استادش درس‌اش نیمه‌تمام ماند.

وهاب‌زاده پس از آن، سال‌ها به آموزش در دانشگاه مشغول بود و همزمان به ترجمه و تألیف کتاب می‌پرداخت. از او بیش از 25 عنوان کتاب منتشر شده است. اما او آموزش به دانشجویان را رها کرد و تمام وقت و انرژی خود را روی ایده‌ای گذاشت که به عقیده‌ی او، سرچشمه‌ی گرفتاری‌های نسل امروز است، یعنی دوران کودکی. پس بر دنیای کودکان متمرکز شد و از دل این تلاش بی‌وقفه، مدارس طبیعت متولد شد. در یک دهه‌ی اخیر او با وجود دشواری‌های بسیار بر سر راه مدارس طبیعت، همچنان به تبیین ایده‌ی خود مشغول است.

وهاب‌زاده در سال 1396 برنده‌ی جایزه‌ی ملی محیط‌زیست ایران برای تأسیس و ترویج "مدرسه‌ طبیعت" شده است. همچنین جایزه‌ی ترویج علم (1394)، جایزه‌ی کتاب سال محیط‌زیست برای کتاب «کودک و طبیعت: درسنامه مدرسه طبیعت» (1393)، جایزه‌ی یازدهمین دوره‌ی کتاب فصل به‌همراه جایزه‌ی کتاب سال برای کتاب «بوم‌شناسی: مطالعه تجربی توزیع و فراوانی» (1388)، جایزه‌ی مهرگان برای کتاب «تنوع حیات» و جایزه‌ی کتاب سال برای کتاب «سوسیوبیولوژی: تلفیق نوین» (1385)، جایزه‌ی ملی محیط‌زیست ایران (1384) و جایزه‌ی کتاب سال برای کتاب «مقدمه‌ای بر اکولوژی رفتار» (1374) از دیگر افتخارات اوست.

اطلاعات فنی

  • Masterclass: Childeren and Nature
  • Persian
  • Full HD- Apple ProRess 222 / 16:9 / 25p / Color
  • Stereo / 48 kHz / 24 bit
  • H.264 File / DVD