خلاصه کوتاه
این فیلم روایتگر زندگی و تلاشهای «ژیلا کاشف» است که بیش از سه دهه کوشید تا کودکان زیادی به خاطر فقر از تحصیل محروم نمانند.
خلاصه فیلم
«ژیلا کاشف» بنیانگذار «انجمن یاران دانش و مهر» در ایران و بنیاد Keep Children in School (KCIS) در امریکا است. زندگی پرفراز و نشیب او برای عبور از فقر و محرومیت و تلاش برای رشد خود و خانوادهاش، همراه با سالها مبارزه با بیماری سرطان، ستودنی است.
این فیلم روایتگر مسیر این زندگی و بیش از سه دهه تلاش مستمر ژیلا برای فراهمکردن شرایط تحصیل و رشد برای کودکانی است که ممکن بود به خاطر فقر از تحصیل محروم بمانند.
نمایش تیزر
گالری
عوامل تولید
کارگردان: رخشان بنیاعتماد و مجتبا میرتهماسب / تدوینگر: سپیده عبدالوهاب، همیلا موید / فیلمبردار: Dustin Pearlman / صدابردار: Tessa Murphy / طراحی و ترکیب صدا: امیرحسین قاسمی / آهنگساز: رضا مرتضوی / مجری طرح (آمریکا): Sara Bird / پژوهشگر: الهام شهسوارزاده / مدیریت پژوهش کارستان: فیروزه صابر، زهرا عمرانی (بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان) / اصلاح رنگ و نور: فرهاد قدسی / گرافیک و عنوانبندی: محمد زمانی / مترجم انگلیسی: سهراب مهدوی / روابطعمومی و رسانه: حدیث رحمانی
با حضور: ژیلا (عاجلی) کاشف، محمد غروی، فیروز نادری، شهلا اعتدالی، زیبا شیرازی و...
تهیهکننده: مجتبا میرتهماسب
تهیهشده در «کارگاه فیلم کارآ»
معرفی شخصیت فیلم
ژیلا کاشف (1334 ـ 1402)
«ژیلا (عاجلی) کاشف» در سال 1334 در محله شاپور تهران به دنیا آمد. او را تا بیست سالگی با نام آفاق میشناختند. آفاق فرزند سوم خانوادهای هشت نفره بود که اوضاع مالی خوبی داشتند تا اینکه پدرش ورشکسته شد و با شرایط سختی مواجه شدند. آفاق عاجلی اولین کار داوطلبانهی خود را در «مدرسه عالی مددکاری اجتماعی تهران» که توسط خانم ستاره فرمانفرمایان در ایران تأسیس شده، آغاز کرد. مادر آفاق که در وزارت کشاورزی مشغول به کار شده بود، برای او که دیگر دیپلم داشت و به ماشیننویسی آشنا بود کاری در وزارت کشاورزی پیدا کرد که آرامآرام افقهای جدیدی در زندگی آفاق باز کرد. او از این زمان نام ژیلا را برای خود برگزید و به امید دستیابی به رفاه بیشتر برای خود و خانوادهاش در 20 سالگی به کشور آلمان رفت. ژیلا مدرک کارشناسی خود را در رشتهی مهندسی کشاورزی از دانشگاه کاسل آلمان گرفت.
پس از مهاجرت به امریکا و در سن 29 سالگی با یکی از اساتید بازنشستهی دانشگاه کالیفرنیا «سهراب کاشف» ازدواج میکند. او در امریکا دورههایی در رشتهی فناوری اطلاعات (IT) گذراند و در همین رشته در شرکت سونی مشغول بهکار شد. ژیلا کاشف در سن 38 سالگی و در بحبوحهی جدایی از همسرش متوجه بروز سرطان پستان در بدن خود شد.
سال ۱۳۷۹ و درحالی که ژیلا با «انجمن زنان ایرانی کالیفرنیا» و بعدتر با «انجمن حقوق کودکان ایرانی» فعالیت میکرد، عهدهدار کمک به سه کودک شد. این سه کودک را برادرش، عباس عاجلی از میان خانواده کارگران کارخانهاش به او معرفی کرده بود و ژیلا به شرط اتمام تحصیلات در هر سال و دادن کارنامه به آنها کمک میکرد. اندکاندک و به پشتوانه دوستانی که در انجمن زنان کالیفرنیا داشت، تعداد این کودکان زیاد و زیادتر شد و فعالیتهای ژیلا کاشف و یاراناش گسترش پیدا کرد.
کاشف یا آنگونه که کودکان او را خطاب میکنند «خاله ژیلا»، بنیانگذار «انجمن یاران دانش و مهر» در ایران و Keep Children in School foundation(KCIS) در امریکا است. او 25 سال با بیماری سرطان دست و پنجه نرم کرد اما لحظهای از تلاش برای تحصیل و آموزش کودکان فروگذار نکرد. او که خود طعم فقر را چشیده بود هدف زندگی خود را متمرکز بر این کرد که هیچ کودکی به خاطر فقر از تحصیل محروم نشود. تا کنون، علاوه بر حدود 2.000 دانشآموزی که بورسیهی «انجمن یاران دانش و مهر» را دریافت کردهاند، بیشاز 25.000 کودک دیگر از خدمات کمکتحصیلی این دو انجمن بهرهمند شدهاند.
21 مردادماه 1402 ژیلا کاشف در لسآنجلس از رنج تن رها شد و بنا به وصیتاش، خاکستر او در اقیانوس آرام به آب سپرده شد.
اطلاعات فنی
- Jila
- زیرنویس: انگلیسی
- فارسی, انگلیسی
- 2k (2048×1152) / 16:9 (1:1.78) / 23.976 fps / Color
- Stereo + Surround 5.1
- H.264 File / DCP